Het Jeugdsport- en Cultuurfonds.

Alle kinderen doen mee

Zit u in de bijstand, schuldsanering of heeft u een minimuminkomen? Kan uw kind hierdoor geen lid worden van een sportvereniging of een culturele aanbieder? Sinds begin 2015 is hiervoor een nieuwe regeling binnen de Hoeksche Waard. Wij kunnen u helpen!

Met deze regeling kan er een aanvraag worden gedaan bij het Jeugdsport- of Cultuurfonds. Dit fonds betaald de kosten van het lidmaatschap wanneer ouders dit niet kunnen bekostigen. Dit geldt voor kinderen van 4 t/m 18 jaar.

Vergoeding voor een sportvereniging:
Er kan jaarlijks een bedrag van maximaal €225 euro aangevraagd worden zodat uw zoon en/of dochter lid kan worden van een sportvereniging. Met dit bedrag wordt het lidmaatschap van de sportclub betaald. Is er nog een deel over van deze €225 euro na het betalen van het lidmaatschap? Dan kan dit worden besteed aan bijvoorbeeld de aanschaf van sportschoenen.

Voor het halen van een A-diploma is €450 euro beschikbaar bij de eerste aanvraag. Het jaar daarop kan er opnieuw een  aanvraag voor zwemles worden gedaan. U krijgt dan maximaal een bedrag van €225 euro.

Vergoeding voor een culturele aanbieder:
Er kan jaarlijks een bedrag van maximaal €450 euro aangevraagd worden zodat uw zoon en/of dochter lid kan worden van een culturele aanbieder, denk bijvoorbeeld aan dans, muziek of theaterlessen.

Wanneer komt u in aanmerking voor het fonds?
De vijf gemeenten van de Hoeksche Waard hebben gezamenlijk spelregels opgesteld. In onderstaande link staan deze uitgebreid beschreven. https://www.jeugdsportfonds.nl/wp-content/uploads/sites/3/2016/08/Spelregels-Jeugdsportfonds-Hoeksche-Waard-1.pdf

www.jeugdsportfonds.nl
De spelregels Jeugdsportfonds Hoeksche Waard 1. Voor kinderen van 4 tot 18 jaar ingeschreven in één van de vijf gemeenten binnen de regio Hoeksche Waard.

Een aanvraag indienen:
U kunt dit bedrag niet zelf aanvragen bij het Jeugdsport- cultuurfonds. Dit moet gedaan worden door een tussenpersoon (intermediair) die is aangesloten bij het fonds. In elke gemeente zijn tussenpersonen die u hierbij kunnen helpen. Woont u in de gemeente Oud-Beijerland dan kunt u contact met ons opnemen.

Wij helpen u graag!

Met vriendelijke groet,