UIt het AD Leerlingen verrast

ad

kerst

Leerlingen verrast door wintertafereeltje in hal van de school

Met open mond keken leerlingen van basisschool De Klinker in Oud-Beijerland gistermorgen rond in de hal van hun school.
Tot hun verrassing was die omgetoverd tot winterwonderland in de stijl van Charles Dickens.

Een kerk, een kerststalletje, een snoepkraampje en allerlei geveltjes, uitgevoerd in nostalgische stijl.
,,In elk vakje is wel wat te zien'', zegt schooldirecteur Martin Dekker. ,,
Het tafereel zorgde dan ook wel voor een opstopping toen de leerlingen binnenkwamen.''

Het kerstdecor is gemaakt door een groepje ouders.
Twee maanden lang zijn zij in hun vrije tijd bezig geweest met het in elkaar knutselen van het tafereel.
Steeds weer waren ze aan het werk in de hal, om de houten frames vervolgens weer op te slaan in een opslagruimte.
Vrijdag, toen de kinderen naar huis waren, waren ze tot 's avonds laat in de weer om de gebouwtjes definitief te plaatsen.

De schooldirecteur vindt het erg bijzonder dat de ouders het winterwonderland gebouwd hebben.
,,Zeker in deze tijd, waarin ouders het altijd druk hebben.
'' Het is de bedoeling dat de gebouwtjes, mogelijk in een nieuwe versie, iedere kerst terugkeren in de schoolhal.